Hinnøyløpet 1971

Det femte Hinnøyløpet – 1971:

Årets Hinnøyløp ble et nytt gjennombrudd for arrangørene. 1000 deltagere stilte til start i Gausvik. Et gnistrende føre sørget for rekordskred, og solen var akkurat tilslørt til at løps– og skyteforhold ble ideelle.

Løperne koste seg i løypa selv om de fleste var dyktig slitne i mål. Et minst like stort antall tilskuere hadde en fin dag langs løypa, ved startstedet i Gausvik eller i Folkeparken. Det er ingen tvil om at årets renn kan innregistreres som det beste og største hittil.

Starten gikk programmessig ved Gausvik skole med offisiell åpning av DK-sjefen, generalmajor Reidar Kvaal, som for øvrig etter sin tale gikk opp til startstedet for å delta i rennet, der han for øvrig gjorde en sterk innsats.

En flaggsmykket bygd møtte toget av busser og privatbiler proppfulle av deltagere, og solen tittet – om en noe kjølig – gjennom det tynne skylaget. Det var et passe antall kuldegrader, og smøringsproblemer fantes ikke. De fleste valgte ”grønt”, mens noe blandet litt ”blått” under.

Noen stor favoritt hadde ikke utpekt seg i år, men allerede fra starten av var det tydelig at Børre Hansen hadde skumle hensikter. Han gikk meget hardt ut og ledet allerede ved standplass for skyting. Herfra og inn bare økte han ledelsen, og passerte de fleste andre favoritter i sporet.

Og det holdt. Dermed vant Børre Hansen sitt første Hinnøyløp etter å ha kjempet i teten alle de andre årene. Med denne seieren ble Børre Hansen også den første som gikk Hinnøyløpet under 2 timer.

I dameklassen var det Herdis Hartvigsen som var raskest og slo Gerd Ag, som vant i fjor, med 5 sekunder.

Av andre løpere som deltok kan vi nevne John Jakobsen fra Skånland. Han var eneste deltaker i A-klassen, men var ikke i den helt store formen.

Han klaget på at formen var på retur, og at det hadde vært problematisk å holde oppe farten hele tiden. Det ble derfor heller ikke i år noen suksess for løperen som i flere år har vært det beste langrens-esset i Ofoten– og Sør-Troms

Her er det John Jakobsen fra Skånland som henger over stavene etter målpassering.

Herdis Hartviksen ble beste kvinne dette året, og fikk velfortjent blomster for det.

Astrid og Tor Eidissen. Det var mye publikum langs løypa, og de heiet på Tor og alle ropte: «Heia Tor, Astrid e like fremfor dæ.»

På dette bildet er det landslagskaptein i fotball, Trygve Bornø som instruer 2 deltagere i bruk av AG3.

%d bloggere liker dette: