Hinnøyløpet 1972

Det sjette Hinnøyløpet – 1972:

Årets Hinnøyløp ble tradisjon tro åpnet av Divisjonsmusikken. Og de la an tonen for den flotte skifesten også årets renn ble. Også i år deltok bortimot 500 personer, og av disse var det 350 i konkurranseklassene.

Noen direkte overraskelse var det heller ikke at det ble fjorårsvinner Børre Hansen, Kilkameratene, som også i år trakk det lengste strået. Men det står ekstra stor respekt av Børres innsats når man tar i betrakning av at han var stinn av influensa. Han slang bare med, som han selv uttrykte det.

Selv om det var Børre Hansen som fikk beste sluttid, så var det Grovfjord-løperen Jan Erik Reinås som gikk løypa raskest. Han fikk langrennstiden 2.02.17, men hadde hele 12 minutter i tillegg.

På damesiden var det Berit Storjord , Alta , opprinnelig fra Kvæfjord, som var suveren. Hun satte ny løyperekord for damer med tiden 2.39.44. Som er en rekord bedring med mange minutter.

En annen som gikk et glimrende løp var veteranen, Herulf Berntsen Kampen, som gikk glimrende og fikk en meget sterk langrennstid på 2.05.07. Dette skulle bli den fjerde beste tiden. Men han oppnådde så pass stort tillegg i de militære disipliner, ni minutter, at han ikke maktet å tukte Børre Hansen. Dog fikk han andre beste totaltid uansett klasse, 10 sekunder foran Jan Erik Reinås.

Det er også artig å legge merke til at bruk av data gjorde sitt inntog i Hinnøyløpet allerede i 1972, da Hærens yrkesskole på Jørstadmoen stilte opp.

Det berettes om at resultatene forelå på rekordtid dette året, og at denne EDB-maskinen formelig tryllet fram resultatene, slik at den enkelte løper fikk sine resultater etter meget kort tid.

Berit Storjord , Alta , opprinnelig fra Kvæfjord. Satte ny løyperekord for damer med sin vinnertid 2.39.44.

Divisjonsmusikken under åpningen av Hinnøyløpet 1972.

Fra venstre:
1. Knut Kjellmann
2. Knut Aune
3. Hans Nic Hansen
4. Arnold Heide
5. Sigbjørn «Siggen» Jacobsen
6. Arild Johnsen
7. Knut Nordgård
8. Wollert Brochs

Resultatene forelå på rekordtid dette året, og denne EDB-maskinen formelig tryllet fram resultatene, slik at den enkelte løper fikk sine resultater etter meget kort tid.

Veteran Herulf Berntsen Kampen ble nr.2 bak Børre Hansen.

 

%d bloggere liker dette: