Hinnøyløpet 1973

Det syvende Hinnøyløpet – 1973:

Årets Hinnøyløp hang i en tynn tråd, og bare en fenomenal innsats av soldatene berget årets renn. Til tider var det nesten en funksjonær for hver deltager.

Mens de holdt på et sted – raste plutselig elvene ut og ødela sporet der de nettopp var ferdig. Man måtte gang på gang bygge bruer for å se at disse ble tatt av flomvannet. Et sted var det dannet seg en vanngate på 10 meter. Dette var det strategiske punkt. Dersom man ikke klarte å bygge en bru som ”satt”, så var det bare en ting å gjøre – å avlyse løpet.

Men det gikk bra. Mannskapene har vist en enorm innsats og arbeidsvilje.
Lottene blir også fremhevet av løperne som et positivt innslag i løypa. Selv om det ved matstasjonen i Sørlimark var alt annet enn hyggelig, med kald, sur vind og regn, så klarte likevel lottene å komme med oppmuntrende ord.

Årets vinner av Hinnøyløpet ble Bjerkvikgutten Terje Johnsen. Han kom rett fra militært ski-VM til Harstad for å delta i landsdelens største turrenn. Den turen angret han ikke på etter at han meget ubemerket hadde passert mål, og slått samtlige deltagere. Faktisk var det på det tidspunkt nærmest klart at Børre Hansen ”hadde vunnet” – til og med fra speakerhold ble Hansen utropt som seiersherre.

Men den forholdsvis ukjente Terje Johnsen, som for tiden tjenestegjør i Gardens skijegertropp lurte alle. Med bare tre minutter tillegg i militære disipliner var han ikke til å true. Han vant faktisk med nesten fire minutters margin til nestemann, Børre Hansen.

Harstad Tidende skriver at den moralske vinner av årets Hinnøyløp kanskje var Gunnar Spaun fra Garden (Tidligere HIL). Hvis han bare hadde rukket starten i tide vil han nok blitt rennets store sensasjon.

Han kom etter de opplysningene Harstad Tidende fikk innhentet ca. åtte minutter for seint til start. Dersom dette er riktig så er denne gutten, for øvrig junior, den moralske vinner av årets Hinnøyløp.

Han fikk en sluttid på 2,23,06. Trekker man åtte minutter fra så ville han kommet inn på 2,15,06 – og dermed vunnet Hinnøyløpet med et minutts margin. Så Spaun vil nok ikke komme for sent flere ganger til start.

Innkomst Folkeparken Hinnøyløpet 1973. Eldste sønn Trond på armen til sin farmor helt i høyre kant. Mamma Astrid Helene Eidissen på tur over målstreken.

bilde: privat, Astrid Helene Eidissen

Vinner Hinnøyløpet dette året ble Bjerkvikgutten Terje Johnsen som på den tiden tjenestegjor i Gardens skijegertropp.

%d bloggere liker dette: