Hinnøyløpet 1976

Det tiende Hinnøyløpet – 1976:

Til tross for meget vanskelige værforhold kan det slås fast at også det tiende Hinnøyløpet ble en suksess. At mer enn 500 løpere gjennomførte løpet under de rådende vær– og føreforhold var meget imponerende. Og ”Hinnøyløpets far” (tidligere sjef ved DKN) kan bare bekrefte at de intensjoner man hadde med løpet til å begynne med, er oppfylt i aller høyeste grad.

Paul M. Strande gjennomførte også i år løpet i fin stil, og etter at han hadde passert mål, ble han overrakt blomster av formannen i hovedkomiteen for Hinnøyløpet, Oberstløytnant O. Ahlstrøm.

Været gjorde seg veldig gjeldene under årets renn. Bare en time før de første løperne la ut fra Sørvik kom uværet. Snøen lavet ned og gjorde det meget vanskelig for både arrangørene og løpere. Oppe i høyden ved Storjorda og innover mot Sørli var det tørrsnø, mens nedbøren var temmelig fuktig ved start og innkomst. Dette skapte store vanskeligheter for de aller fleste, og enkelte løpere hadde smurt både åtte og ni ganger. Noen ga også opp, men de fleste slet seg gjennom.

Brakk en ski, men vant

Jeg brakk en ski like etter at jeg passerte skytebanen, og gikk videre på en halv ski i ca. 10 minutter før jeg fikk skaffet meg en ny en. Dette fortalte den 43 år gamle Sigrund Pedersen fra Bjerkvik til Harstad Tidende etter at hun hadde gått i mål som klar vinner av dameklassen.
En mann med navn Hartvigsen ble den reddende engelen. Han tilbød meg å låne en av hans ski, og selv om det var en treski tok jeg i mot tilbudet.
Dette ble Pedersens tredje seier i Hinnøyløpet.

Hinnøyløpets far, Paul M. Strande gjennomførte også i år løpet i fin stil, og ble overrakt blomster ved målgang av formannen i hovedkomiteen for Hinnøyløpet, Oberstløytnant O. Ahlstrøm.

”Det verste jeg har vært med på i min lange skikarriere”

Dette var ordene, Hinnøyløpskongen Børre Hansen brukte da han kom i mål.
Jeg hadde helt umulige ski i store deler av løypa, og dette løpet kostet virkelig krefter.
Men selv med dårlige ski var det ingen som kunne tukte Hansen og han tok sin femte seier i Hinnøyløpet.

 

%d bloggere liker dette: