Hinnøyløpet 1977

Det ellevte Hinnøyløpet – 1977:

Hinnøyløpskongen befestet sin posisjon igjen. 40 år er han blitt, Børre Hansen, men når startskuddet går for Hinnøyløpet er det få og ingen av ungguttene som kan følge han. I går vant han suverent igjen, til tross for både kollisjon i løypa og feilinnstilt gevær. Ingen hindringer kunne stoppe han, og han stormet over mål til dagens beste løpstid.

De nærmere 1000 påmeldte kunne konstantere ekte ”Hinnøyløpsvær” da de tittet ut av vinduene renndagen, med til dels tette snebyger. Det ble jo en del pauser i snøbygene, men sola klarte aldri å bryte igjennom , tross enkelte forsøk utover dagen. Men snøen var tørr og fin, og smøringsproblemer hadde man ikke. Årets løp ble i så måte rene søndagsturen i forhold til fjorårets.

Første mann i mål var Asle Johnsen, SMIL, bare noen centimeter foran Asbjørn Tollefsen, Kilkameratene, og så fulgte i rask rekkefølge sterke løpere som Erik Roll og Ernst Rørelv. Asle Johnsen hadde for øvrig meget god langrennstid, men med maksimalt tillegg i skytingen var han ute av bildet sammenlagt. Børre Hansen som vant startet 14 minutter etter Johnsen, men var ikke mange minuttene etter i mål.

På damesiden var det ikke uventet at Ingeborg Nordmo fra mellombygd slo til og gikk helt til topps. Når ikke Unni Fossen og Ingrid Christensen dukket opp, og kun ble programhelter, ble det som forventet. Nordmo vant til gangs – på ny flott rekord. Hun presterte en løpstid som selv de sterkeste karene hadde problemer med.

Ingeborg Nordmo fra Mellembygd slo til og gikk helt til topps.
Hun presterte en løpstid som selv de sterkeste karene hadde problemer med.

Hinnøyløpskongen i fin drift gjennom løypa i 1977.
Børre Hansen tok sin seier nr. 6 dette året.

Bildet viser t.h. Børre Hansen i samtale med Alfred Henningsen.

%d bloggere liker dette: