Hinnøyløpet 1979

Det trettende Hinnøyløpet – 1979:

Det ble ny deltaker-rekord i Hinnøyløpet dette året da hele 1 146 løpere startet. Både arrangører og løpere var enige om at tallet 13 ble et lykketall for rennet. Endelig var værgudene på Hinnøyløpets side, og det var ikke for tidlig etter så mange forsøk. Varmt vær og strålende sol resulterte i at det 13. Hinnøyløpet ble en kjempesuksess. Av de som startet var det hele 206 som gikk familieklassen fra Kilbotn.

”Må man legge opp som aktiv løper for å vinne Hinnøyløpet”? Dette var det spøkefulle spørsmålet Erik Rolll fra Ibestad stilte konkurrentene etter rennet. Den 33 år gamle Ibestad gutten har nemlig deltatt svært lite i langrennsammenheng denne sesongen, men i år gikk han like godt bort og vant dette meget populære turløpet. Roll har 4 andre plasser å se tilbake på og så sent som i fjor var han fattige fire sekunder fra seieren. Det var derfor en meget fortjent seier til en trofast Hinnøyløps sliter, skriver Harstad Tidende.

Ingeborg Nordmo, opprinnelig fra mellombygd, men som nå går for Trønderklubben Klæbu, hadde ingen problemer med å vinne dameklassen. En sluttid i underkant av 1,50 er imponerende av en dameløper selv om disse ikke går med pakning. Ingeborg Nordmo må tydeligvis like Hinnøyløpet. Dette var nemlig hennes 3 seier på rad.

Men den store deltakelsen viser at Hinnøyløpet er blitt en mønstring for massene, og Strandes visjoner om et stort turrenn lever i beste velgående. Årets deltagere hadde bare lovord om arrangementet. Langs hele løypa satt det venner og bekjente av løperne og slikket sol og heiet frem sine kjenninger. Det sies at minst 3000 mennesker var opptatt med Hinnøyløpet denne helga på en eller annen måte. Og etter en slik suksess var alle enige om at rennet vil bestå i mange år fremover.

Brødrene Harald og Birger Øynes (til høyre) diskuterer ski og smørning like før start, mens Haralds kone Elvine lader opp før start med kaffe og en matbit.

Det var mange unge jenter og gutter som startet i familieklassen fra Kilbotn.
Disse fem 11-åringene holdt følge hele veien og her viser de stolt frem sine diplomer etter innkomsten.
Fra venstre Martin Berg, Jakob Trondsen, Oddbjørn Sandnes, Vegard Vik og Bent Ove Hanssen.

Vinner av Hinnøyløpet 1979, Erik Roll fra Ibestad.

%d bloggere liker dette: