Hinnøyløpet 1980

Det fjortende Hinnøyløpet – 1980:

Hinnøyløpet ble igjen en suksess med 933 løpere som stilte til start.

Børre Hansen beviste nok en gang hvorfor han blir kalt Hinnøyløpskongen med en løpetid på 1.49.23. Med bare tre tilleggsminutter var han nesten syv minutter foran Bjerkviks Terje Johnsen.

Løpet fant sted under gode værforhold, selv om sola uteble.

Grunnet lite snø måtte løypa legges om, og det ble en sterk stigning fra Steinsåsvannet og opp til Grønnkollen. Mange var meget misfornøyd med dette, men dette var ifølge arrangørene den beste løsningen på snømangelen.

Bare 10-12 løpere kom under to timer i løpetid, men Børre Hansen var den eneste som underskred 1.50.00.

Tormod Johnsen, klubbkamerat av Børre Hansen, hadde dette å si om seiersherren: «Vanligvis pleier Børre å gi seg tid til å slå av en prat når han passerer meg i sporet, men det skjedde ikke denne gangen. Før jeg fikk summet meg var han forbi og jeg hadde ikke muligheten til å holde hans marsjfart.»

Børre Hansen tok sin seier nr. syv i 1980.

Dagens nest beste sluttid oppnådde Bjerkviks Terje Johansen, men det ble klasseseier i klasse B til Bjerkvik-løperen. Kilkams Leif Muribø og SMILs Asle Johnsen hadde bedre løpetid enn Johansen, men da tilleggene var tatt med sto Johnsens navn øverst på Listene.

Det spørst om ikke 72-årige Nils Dahle fra Harstad sto for den aller sterkeste presentasjonen dette året. Han fullførte nemlig det 32km lange løpet i fin stil, og brukte like under 4 timer i sluttid.
Dette forteller helt klart og tydelig av vi har med en meget sprek 72-åring å gjøre.

En innbitt Hinnøyløpskonge på startstreken i Sørvik.
Ingen av konkurrentene klarte å holde Børres fart i sporet.

Fjorårsvinner Erik Roll (T.H.) var en av de aller første som gratulerte Børre Hansen med seieren.

%d bloggere liker dette: