Hinnøyløpet 1983

Det sekstende Hinnøyløpet – 1983:

Årets Hinnøyløp ble en solfest både for de mange deltakerne og de tusener av mennesker som var ute i skog og mark denne fine skisøndagen. Dette 16. Hinnøyløpet ble begunstiget med sol fra tidlig om morgenen da de første begynte å prøve ski og til siste løper var vel i mål. Nå ble det riktignok store smøringsvansker for deltakerne. Tiltross for sol, 2-3 minusgrader og lett nysnø var det store problemer med å finne en smurning som ga feste. Og i enkelte utforkjøringer ble det altfor stor fart i den skarete og isete løypa. Men til tross for dette kan vi trygt slå fast at årets Hinnøyløp ble en stor suksess. Det var det første Hinnøyrennet med sivile arrangører, og med god hjelp fra forsvaret kan vi gi arrangørene tilfredsstillende karakter.

Hinnøyløpet er blitt en folkefest. Flere har dette som et mål gjennom en lang vinter med trening. Arbeidskolleger, venner og bekjente er konkurrenter som det er moro å slå. Midt oppe i det hele var et mylder av folk ute i marka. Med termos og appelsiner hygget folk seg i det fine været. Og i målområdet rapporteres det at vaflene var bedre enn på mange år.

Hinnøyløpet er etter hvert blitt et løp for veteraner. Børre Hansen, som tok sin niende seier er 45 år, og toeren Arne Hoff er også for veteran å regne. Ut over i klassene var det mange kjente og kjære Hinnøy-travere. Blant annet 71 år gamle Johan Hartviksen som gikk på under 3 timer. Også Oddmund Roksøy må nevnes. 2 timer og 10 minutter på en mann på nærmere 60 år er meget sterkt.

I dameklassen var det Medkilas unge Marit Johnsen som ble best. Hun gikk ut i en sterk pulje med bl.a. Tove Pedersen fra Landsås. Tiden, 1,59,54, var det ikke mange menn som gjorde bedre. Like før mål tok hun igjen Jorun Murberg Spaun, og seieren var et faktum.

 

Hinnøyløpskongen tar niende. og siste seier dette året, en rekord som står enda den dag i dag (2017).

Marit Johnsen (t.v) og Jorunn Murberg Spaun, som ble beste og nest beste dame i Hinnøyløpet 1983

Fra start i Sørvik.

%d bloggere liker dette: