Hinnøyløpet 1984

Det syttende Hinnøyløpet – 1984:

APRILSNARR!

De aller fleste smilte og var tilfreds med seg selv etter målpasseringen i Hinnøyløpet. Noen var så slitne at det tok tid før smilet og tilfredsheten kom til syne. Men de hadde klart målsettingen før start – nemlig å gjennomføre de 32 kilometrene.

Det kunne også registreres at enkelte gren litt på nesa og klaget over både det ene og det andre, men denne gruppen var konkurranseracere som ble nødt til å justere ambisjonene og forventningene under veis. Begge gruppene hører selvfølgelig med i Hinnøyløpsbildet. Jo da, dette ble akkurat den tradisjonelle skifesten mange hadde ventet på.

Årets vinner av Hinnøyløpet kom langveis fra, og det var nok mange av de fremmøtte tilskuerne som ikke registrerte at vinneren Arne Lium gikk over målstreken. Ingen hadde hørt om han på forhånd og selv om speakeren annonserte dagens beste løpetid på Arne Lium ble han fortsatt ikke tatt helt alvorlig. Men etter hvert ble det klart at han hadde utklasset konkurrentene i sitt første hinnøyløp. Tiden 1,49,42 var nesten to minutter foran Jan Erik Reinås. Og da Lium bare fikk to tilleggsminutter måtte det bli utklassingsseier.
Det var et kjærestebesøk i Harstad som førte til at han stilte opp i sitt første Hinnøyløp. Etterpå forsvant han fra målområdet, og da premieutdelingen gikk senere på kvelden satt vinneren på flyet på vei hjem til Oslo.

På spinnesiden var det som forventet ingen som kunne gjøre noe med Marit Johnsen, Medkila. Hun vant med over fire minutter margin på klubbvenninnen Sissel Kvanli. Flere av de beste dameløperne i kretsen var opptatt med andre ting og Marit fikk dermed nokså lett spill.

Å arrangere Hinnøyløpet på 1. april krever også sitt fra arrangørene. En stund før første løper kom i mål ble publikum oppfordret av speaker Jostein Turtumøygard til å stimle sammen rundt målområdet og heie. Dagsrevyen måtte ha med en filmbit og den skulle med et fly fra Evenes kl. 12:30. På grunn av trått føre ville ingen av de ordinære startende rekke fram tidsnok. Derfor hadde de arrangert en målpassering med to løpere. Deres målpassering skulle filmes og publikum ble bedt om å heie. Harstad-væringene ordnet litt på utstyret, greide håret og heiet for Dagsrevyen. – Løperne passerte mål og på startnumrene stod det – APRILS NARR……

To av veteranene smilte og var i kjempehumør etter å ha gjennomført årets Hinnøyløp.
Men så er da også Otto Iversen og Egil Einem fra Kilbotn blant de få som har gjennomført samtlige 17 løp.
Da sekkene deres ble kontrollveid viste det seg at 52 år gamle Otto Iversen hadde en sekk som var langt tyngre enn de foreskrevne 5 kiloene.
– Det var jeg klar over, men så er man da også veteran, sa Otto.

Kom, vant og forsvant.
Arne Lium fra Nydalen overrasket alle da han tok førsteplassen i 1984.

%d bloggere liker dette: