Hinnøyløpet 1985

Det attende Hinnøyløpet – 1985:

Det 18. Hinnøyløpet ble historisk. For første gang var de siste rester av militære innslag borte, både skyting og avstandsbedømmelse. Men selv om rennet er blitt fullstendig sivilt etter hvert, gjør fortsatt militæret er uvurderlig innsats.

Og når skyting og avstandsbedømmelse var borte var det endelig Ernst Rørelvs tur til å vinne Hinnøyløpet. Og på skikkelig slite-føre, var det skiløperen det kom an på. Og da var det ingen i denne skikretsen som kunne holde følge med Grovfjord-løperen. Selv på det tunge føret, var han bare noen små sekunder fra å slette Arne Hoffs løype-rekord satt i 1979 under langt bedre føre forhold.

På kvinnesiden jublet Jorunn Murberg Spaun da hun passerte målstreken som beste kvinnelige løper. – Dette hadde jeg aldri trodd til å begynne med i løpet, innrømmet hun. På Storjorda ledet klubbvenninnen Sissel Kvanli med 1 minutt. I Sørlia hadde veteranen plutselig tatt juniorløperen igjen. – Da benyttet jeg den velkjente taktikken om å slå til med en gang, og dermed var Sissel borte, forklarte den glade vinnerne av kvinneklassen til Harstad Tidende etterpå.

Dette var Jorunns tredje forsøk på å vinne hinnøyløpet. Begge de to gangene tidligere har det endt med andre plass. Første gangen bak Marit Johnsen og andre gangen bak Ingeborg Nordmo. Så denne seieren smakte nok ekstra godt for veteranen.

Rennsekretær Tor Witzøe var en nøkkelmann og en viktig støttespiller for de sivlie arrangørene SMIL, Landsås og TRIL.
På bildet er han i samtale med SMILSs starter, Magnar Stenhaug i forkant av starten i Sørvik.

Jorun Murberg Spaun tok seieren på kvinnesiden.
– Dette hadde jeg aldri trodd til å begynne med i løpet, innrømmet hun.

Her ser vi vinner Ernst Rørelv i midten, sammen med Torstein Svendsen (t.v.) og Alf Jonny Horrigmoe (t.h.)

%d bloggere liker dette: