Hinnøyløpet 1986

Det nittende Hinnøyløpet – 1986:

Regn, mildvær og sterk vind – det vanlige Hinnøyløpsværet, var kommentarene rundt om i de mange hjem i morgentimene før årets renn. Til tross for til dels ufyselige forhold var det hele 450 løpere som trosset værgudene og bega seg til Sørvik for å starte på den styrkeprøven som for mange er vinterens store mål. Derfor ble det mange vinnere i årets renn.

Arrangørene skal ha all ære for det 19. Hinnøyløpet. Gode løyper og hurtige resultater er det viktigste for enhver som starter, men arrangørene utmerket seg også med blomster til veteranene og premie til en av løperne som feiret sin fødselsdag med å gå Hinnøyløpet.

I toppen kjempet Alf Jonny Horrigmoe, Ernst Rørelv og Stein Harald Hansen. Disse tre gikk i lag stort sett hele tiden og kjempet innbitt seg imellom. De fikk senere følge av de beste juniorene, da disse ble innhentet. Mot mål var det Rørelv som distanserte Hansen med 29 sekunder, mens Horrigmoe var enda noen sekunder bak. Og Ernst Rørelv vant dermed sitt andre Hinnøyløp på rad.

Men Rørelv kom ikke først i mål. Det var det junioren Bjørn Harald Berg fra HIL som gjorde. Og Berg syntes selvsagt det var moro å være førstemann over målstreken, og fikk tildelt den tradisjonelle blomsterbuketten til første mann over mål.

På kvinnesiden ble det en kamp mellom Siri Eithun, NOR og Medkilas, Sissel Kvanli. De holdt da følge i begynnelsen av løpet. Men etter at Storvannet var passert klarte ikke Sissel Kvanli å holde følge. Siri sluttet på 1,56,28, mot Sissels 1,57,51. Sterkt løp av begge som stod i en særklasse blant jentene.

Junioren Bjørn Harald Berg (HIL) kom først over målstreken, men seieren gikk til Ernst Rørelv.

450 løpere stilte til start tross værgudenes forsøkt på å stoppe Hinnøyløpet.

Vinner på kvinnesiden, Siri Eithun etter hard kamp i løypa med Sissel Kvanli, Medkila.
Hun vant med tiden 1,56,28 , litt over sekundet foran Sissel Kvanli.

%d bloggere liker dette: