Hinnøyløpet 1987

Det tyvende Hinnøyløpet – 1987:

Årets jubileumsrenn for Hinnøyløpet ble en værmessig slager. Med samme oppslutning som i gull-årene ville det blitt en skikkelig folkefest med 1000 deltakere og mye folk rundt i løypa og i målområdet. Men Hinnøyløpet har tapt terreng som et av de store turrenn i landsdelen.

Men med flere slike dager som i år og med skikkelig markedsføring kan deltagerantallet igjen begynne å vokse. Det var faktisk en deilig dag og et til dels festlig arrangement.

Og i jubileumsrennet var det Ernst Rørelv fra Grovfjord som gikk til topps for 3. gang på rad. Han har dermed vunnet alle renn siden skytingen ble avskaffet i 1985. Men denne gangen ble det jevnere enn han satte pris på. Som vanlig de siste løpene var det nemlig Stein Harald Hansen som nektet å la seg slå før hele løpet var gått. I år kjempet de drabelig gjennom hele løypa og i mål skilte det kun 50 centimeter i Rørelvs favør. Stein Harald hadde da dratt det meste av løpet.

En annen som gjorde det godt, og som senere skulle gjøre seg meget bemerket i Hinnøyløps-sammenheng var Medkilas Kjell Arne Kristiansen. Han var den som kom først i mål. Han hadde konkurranse med klubbkamerat Stig Eide fram til suppestasjonen i Sørlia. Derfra og inn var han alene først i sporet. Slutttida 1,49,52 var drøyt 10 minutter bak vinneren.

På kvinnesiden var det igjen Marit Johnsen fra Medkila som vant, ca. 30. minutter bak de beste gutta.

Blant veteranene var Arne Hoff først i mål av de som har gått samtlige løp. Totalt er det nå over 2700 forskjellige løpere som har vært med i de 20 årene som Hinnøyløpet har vært arrangert. Arne Hoff har fortsatt løyperekorden. – og det var ikke mer enn rett og riktig at en slik kapasitet ledet an i veterantroppen som har gått samtlige Hinnøyløp. Og han klarte det i hard konkurranse med blant andre Børre Hansen (Hinnøyløpskongen, som hadde best tid blant de 34 veteranene), og Helge Iversen.

Stein Harald Hanssen (t.v.) som ble slått med bare 50cm av vinner Ernst Rørelv (t.h.).

Arne Hoff var første veteran som i mål.

Kjell Arne Kristiansen går i mål i 1987.
Sluttiden var 1,49,52 , drøyt ti minutter bak vinner Ernst Rørelv.

%d bloggere liker dette: