Hinnøyløpet 1988

Det tjueførste Hinnøyløpet – 1988:

Det ble ett renn for revansj for Stein Harald Hanssen, Grovfjord.
Hanssen har fra før to andreplasser, begge bak Ernst Rørelv.

Det ble et klassisk Hinnøyløp, med nullføre, lett snø og tildels vanskelige føreforold. Likevel fullførte 456 løpere inkludert familieklassen fra Kilbotn.

Stein Harald Hanssen ble tidlig i sesongen plaget av sykdom, og fikk aldri tatt ut maksimalt i hvert løp. Det begynte å rette på seg rett før NM, men da var uhellet ute igjen. Hinnøyløpsvinneren trynet i et renn i Bardu og ødela en skulder.
Men helga før Hinnøyløpet var han i rute igjen, Hanssen gikk da til topps i Kilkamrunden sammen med Kurt Jan Kvernmo. Sistnevnte måtte dessverre bryte i Hinnøyløpet.

Stein Harald Hanssen ledet stortsett gjennom hele løpet. Ved Storvannet lå han 38 sekunder foran Roy Helge Larsen, og ledelse økte inn til mål. Sluttiden ble 1.41.31, 63 sekunder foran andreplassen som gikk til Terje Johnsen, Bjerkvik.

På Kvinnesiden var det samboer til Kurt Jan Kvernmo, Åshild Storevik fra Bodø og Omegn, som gikk av med seieren. Med sluttiden 1,57,32 tok hun førsteplassen ca 6 minutter foran Kaja Stabell, NVS/Nordr.
Storevik var på den tiden kvinnelig nord-norsk mester, og var på forhånd favoritt på kvinnesiden. Hun kunne fortelle at hun prøve å ta det rolig, men festet var dårlig og hun slet veldig ved halvgått løp.

Man kan ikke fortelle om Hinnøyløpet 1988 uten å ta med historien om startnr. 636, Amund T. Slettan.

Amund var sistemann i mål, ca 2 timer etter vinneren. Som eneste gjenværende publikum kunne en jublende mor og far ta imot sønnen i full forvisning om at sønnen hadde klart det målet han hadde satt seg før start: Å gjennomføre det 32km lange Hinnøyløpet.
– Det var hardt, forteller han. – Jeg begynte å kjenne det allerede etter 5km. I likhet med alle de andre, slet han smurningen. På strekningen 20-30km var det tykke lag med kladder under skiene. Men på sluttet smurte han om til rødt spesialklister og da gikk resten av løpet greit.

Amund T. Slettan skal ha all honør for å ha fullført en skikkelig marantonetappe i trimklassen. Han trener nemlig ikke aktivt i noen skiklubb, men liker å gå på ski.

En fornøyd Roald Larsen kan fortelle at arrangementet ble gjennomført uten noen for for problemer. Han forteller om et annet år da det var skaresnø og de hadde mange oppskrapte ansikter og ta seg av. Snøen i år var såpass myk at et fall i nedoverbakke ikke skadet noen.

Det dårlig været førte til at mange påmeldte ikke møtte til start. Etter en vinter med sol fra skyfri himmel åpnet værgudene alle sluser på Hinnøyløp-dagen.

Amund T. Sletten var den aller siste som gikk i mål i årets hinnøyløp.
Men han nådde sitt mål; å fullføre hinnøyløpet.

En strålende fornøyd Stein Harald Hanssen, Grovfjord, etter sin første Hinnøyløpsseier.
Han kom i mål med slutt-tiden 1,44,01 63 sekunder foran Terje Johnsen, Bjerkvik.

Etter en sesong dominert av sykdom og en skadet skulder var dette en kjærkommen
seier.

Kurt Jan Kvernmo gratulerer sin samboer Åshild Storevik med seieren i kvinneklassen.
Kvernmo var på forhånd favoritt i herreklassen, men måtte bryte løpet.

%d bloggere liker dette: