Hinnøyløpet 1989

Det tjueandre Hinnøyløpet – 1989:

Endelig var værgudene på Hinnøyløpets side. Årets store skiløp i distriktet ble en knallsuksess for arrangørene, og en skifest for de godt over 400 som deltok. Et stort antall publikum støttet helhjertet opp med glade tilrop fra lune solgroper rundt løypa.

Det har nesten bestandig vært fokusert mest på eliteløperne i Hinnøyløps sammenheng, men når været klaffer 100% som i går, da stiller massene opp. Av de 400 deltakerne som stilte til start, så var det flest av de som tar turen som en ren fornøyelse. De tar seg god tid både på drikkestasjoner og til å nyte sola. Det er derfor Hinnøyløpet er en fest. En fest som fortjener langt større oppslutning enn det den har fått de siste årene. Men man håper stadig på at de tidligere tider med borti 1000 deltagere igjen skal stille til start.

Alt klaffet for arrangørene dette året. Været og løypeforholdene gjorde sitt til at det gikk fort over fjellet for de som hadde det aller travlest. Bjerkvik løperen Terje Johnsen suste like godt inn til ny løyperekord. 1,34,23 er en tid som er en flere minutters forbedring av den gamle rekorden. Like bak Johnsen fulgte en lagt mer kjent herre. Den gamle skiskytteren Terje Krogstad som har bosatt seg i Mellembygd sammen med orienteringsløperen Ingrid Nordmo. Krogstad har ikke glemt gamle kunster, og endte i mål et fattig sekund bak Johnsen.
Av damene var det igjen Marit Johnsen fra Medkila som gikk raskest. Fire ganger har hun stilt til start i Hinnøyløpet. Samtlige fire ganger har hun klatret helt til topps.

Årets store skiløp i distriktet ble en knallsuksess for arrangørene, og en skifest for de godt over 400 som deltok.

Terje Johnsen fra Bjerkvik.

Hinnøyløpet kan brukes til så mangt. Karin Elvegård brukte Hinnøyløpet i 1989 til å feire sin 50 års dag. Hun gikk hele løpet, og ble behørig feiret i målområdet og premieutdelingen.
I målområdet ble hun geleidet på rød løper til feiring og sjampagne. Før hun passerte målstreken mottok hun en svær medalje som hederstegn

%d bloggere liker dette: