Hinnøyløpet 1990

Det tjuetredje Hinnøyløpet – 1990:

Endelig så værgudene et rungende ja til langrenn. Men det var bare så vidt det holdt for det 23. Hinnøyløpet. Denne gangen gikk de vel 400 løperne ikke i den vanlige trasèen. I stedet ble det en forlenget Kilkamrunde med start og innkomst i Kilbotn.

Etter at arrangørene i snart månedsvis har speidet mot himmelen etter snø, fikk de i løpet av de siste dagene sin dose og vel så det. På spreng arbeidet de for at tradisjonene skulle holdes ved like. Og tradisjonen sørget også løperne for å holde ved like. På startstreken var det mange navn med mye Hinnøyløps-tradisjon. Der var Arne Hoff, Børre Hansen, Gerd Ag, Oddmund Roxø og mange andre. Løpere som veldig ugjerne lar være å stille til start i løpet.

At Ernst Rørelv vant betydde selvfølgelig mye for han, og de andre som hadde som målsetting å vinne løpet. Men for de fleste av de 400 løperne betydde ikke Rørelvs seier stort. Det var sin egen kamp mot klokka. Med konkurrentene i klassen og kampen med seg selv som betydde mest. Derfor har turrenn som Hinnøyløpet så mange, mange flere seierherrer og – damer enn Ernst Rørelv, skriver Harstad Tidende i en kommentar.

Vi lar Erling Kvamme (t.v på bildet) og Sjalg Riderseth representere bredden i Hinnøyløpet.
”Hærregud. Hadde æ hadd aille de pængan æ har brukt på smorning, hadde æ vært en rik main”, sier trimløper Sjalg Ridderseth i det han legger på sitt siste smurningslag en halv time før start.

Det med smøring av skiene er viktig, om så dine ambisjoner ikke er annet enn å gjennomføre. Det blir lagt på smurningslag på smurningslag. Det blir testet og diskutert. I år var det nesten godt gammeldags Hinnøyløpsføre. Nysnø og litt glatte spor.

Vi har dessverre ikke flere bilder fra dette årets renn, ta kontakt med oss hvis du kan bidra 🙂

%d bloggere liker dette: